Sabbatsbergs medicinska fotvård  i Stockholm/ Odenplan/ Vasastan/ Norrmalm

Medicinsk fotvård förebygger, behandlar, lindrar sjukdomar och besvär i fötter och underben. Hos oss sker det vid behov även i samråd med OMT utbildade sjukgymnaster, kiropraktor och medicinsk massageterapeut.

Medicinsk fotvård förbättrar akuta och långvariga problem samt att den även kan ersätta nageloperation och förbättra nageltillväxten efter en operation.

Sabbatsbergs medicinska fotvård ställer höga krav på kvalitet och service. Vi erbjuder undersökning, bedömning och behandling för alla typer av fot och nageldiagnoser.

Läs mer här

 

 

Csilla Andretta
Medicinsk fotvårdsspecialist
Medlem i Sveriges Fotterapeuter och innehar Patient– och ansvarsförsäkring

Behandlingar 55 min 

Medicinsk fotvård 

Den Medicinska fotvården inleds med anamnestagning där du beskriver dina problem.

Sedan undersöks fötterna noggrant och utifrån dina besvär planeras behandling och åtgärd.

Behandlingen börjar med uppmjukande fotbad följt av nagelvård med klippning, rensning och slipning av naglarna. Vid behov behandlas förhårdnader, liktornar, nageltrång och hudsprickor.

Den medicinska fotvårdsbehandlingen avslutas med en skön fotmassage i mån av tid.

55 min 495: -, pensionär 450: –

Kombinationsbehandling: Medicinsk fotvård + vårtbehandling

En enkel och effektiv klinikbehandling av vårtor. Vårtor förvinner inte med en behandlingsåtgärd utan det krävs upprepande vårtbehandlingar, oftas med 10 dagars mellanrum upp till ca 5 behandlingsåtgärder. Medicinsk fotvård enligt ovanstående ingår i behandlingen och kombineras med vårtbehandling upp till 1-5 vårtor.

Den medicinska kombinationsbehandlingen avslutas med terapeutisk medicinsk laser Irradia MID- Late 904, en icke invasiv klass 3B-infraröd laserstrålning, för att reducera smärta orsakad av vårtan och som även stimulerar läkningsprocessen i samband med vårtbehandlingen.

Behandlingsmetod av vårtorna väljs utifrån anamnes, lokalisation, storlek och antal. Behandlingsmetoderna som vi väljer är enlig följande: Uppluckringsmetoden (Verruxin eller Transversaler), frysningsmetoden (Kryoterapi) eller uttorkningsmetoden (Verrutop).

Om man väntar för länge med vårtbehandlingen ökar risken att vårtorna ökar i mängd och storlek samt sprider sig. Dessutom tar det längre tid att få bort vårtorna.

55 min 695: -, pensionär 550: –”

 

Medicinsk fotvård + svampbehandling 

Medicinsk fotvård enligt ovanstående ingår i behandlingen. Speciellt fotbad med Bio Coll Medica, svampdödande fotbad och nagel eller fotsvampbehandlande medel. Behandlingen avslutas med lackning för svampnaglar s.k. Nailner nagellack.

Den medicinska fotvårdsbehandlingen avslutas med rådgivning för egenvård.

Produkter för egenvård kan inhandlas hos oss.

55 min 695: – pensionär 550: –

 

 

Behandlingar 30 min 

Vårtbehandling med Verrutop 

Vårtor orsakas av HPV virus (Humant Papillomvirus) som infekterar fotens yttre hudlager. Behandlingen inleds med borttagning av förhårdnader på och runt vårtan. Därefter appliceras vårtmedlet s.k. Verrutop.

Genomsnittlig behandlingstid till läkning är ca 2-3 behandlingar.

Den medicinska fotvårdsbehandlingen avslutas med terapeutisk medicinsk laser Irradia MID- Late 904, en icke invasiv klass 3B-infraröd laserstrålning för att reducera smärta orsakad av vårtan som stimulerar läkningsprocessen i samband med vårtbehandlingen.

30 min 450: –

Nageltrång 1-3 nageltrång

Vid nageltrång skär nageln in i huden och orsakar smärta samt infektioner med varbildning då bakterier kan tränga in i såret.

Vid behandlingen klipps den inväxta nageldelen bort. Huden runt omkring rengörs noggrant och avlastning läggs.

Den medicinska fotvårdsbehandlingen avslutas med omslag med desinfekterande medel för att dra ut varet som reducerar infektioner och inflammationer.

30 min 350: –

 

 

Nagelklippning 

Behandlingen börjar med uppmjukande fotbad följt av nagelvård med medicinska fotvårdsbehandlingar som klippning, rensning och slipning av naglarna.

30 min 350: –

Liktornar

Behandlingen börjar med uppmjukande fotbad följt av medicinska fortvårdsbehandlingar bl.a. uppmjukning med Natursalva bivax- lavendel och sedan bortskärning av förhårdnader på och runt omkring liktornarna samt bortskärning av den hårda tryckande kärnan i mitten. Den medicinska fotvårdsbehandlingen avslutas med avlastning av det besvärande området.

Produkten från Natursalva bivax- lavendel för egenvård kan inhandlas hos oss.

30 min 350: –

Hälsprickor

Behandlingen börjar med uppmjukande fotbad följt av bortskärning av förhårdnader på och runt sprickorna. Djupa sprickor tejpas ihop med medicinsk hudtejp. Den medicinska fotvårdsbehandlingen avslutas med filning och smörjning med fet salva mot sprickor s.k. Cicaleine

Produkten från Cicaleine för egenvård kan inhandlas hos oss.

30 min 350: –

Fot och underbensmassage 

Den medicinska fotvårdsmjukdelsbehandlingen ökar blodcirkulationen och orsakar avslappning i mjukdelar bl.a. muskler, leder i fot och underben.

Den medicinska fotvårdsmjukdelsbehandlingen utförs med Kallpressad Vegetabilisk Mandelolja alternativt Aloe-Vera massage-Lotion från Schupp.

Produkten från Schupp för egenvård kan inhandlas hos oss.

30 min 350: –

Problem med vårtor? 

Verrutop är en enkel och effektiv klinikbehandling av vårtor.

Produkten erbjuder patienten en professionell behandling som effektivt tar bort svåra vårtor.

Verrutop har ett flertal studier med bevisad effekt mot vårtor. Behandlingen utförs endast på klinik av medicinskt utbildad personal.