Kiropraktik i Stockholm

Kiropraktik kommer från ordet ”Cheiro” och ”praktiokos” som betyder ”att behandla med händerna”.

Det är en gammal behandlingsform som går att spåra så långt tillbaka som till Hippokrates även om kiropraktik dateras till slutet av 1800-talet. Mycket har hänt sedan dess och idag är utbildningen till kiropraktor i Sverige, en 5-årig medicinsk heltidsutbildning. Efter de 5 åren genomför kiropraktorn ytterligare ett års praktik, varav 9 månader hos en legitimerad kiropraktor och 3 månader inom den offentliga hälso- och sjukvården, för att sedan erhålla sin legitimation som kiropraktor och primärvårdgivare inom svensk hälso- och sjukvård.

Hos en legitimerad kiropraktor är du i trygga händer och en kiropraktor arbetar alltid efter den biopsykosociala modellen och ser alltid till hela patienten och patientens situation.

Boka behandling online

 

Avbokning ska ske 24h innan bokad tid. Avbokning mindre  än 24h innan behandling debiteras 300 kr. Uteblivet besök debiteras fullt pris.

 

 

Kiropraktik Stockholm

 

Patrik Ström

Jag är en legitimerad kiropraktor och diplomerad medicinsk massageterapeut, med hög kompetens på smärta och skador i rörelseapparaten. Jag har även ett brinnande intresse för idrott, prestation och funktion. Det har lett till att jag arbetar mycket med idrottare som har problem med skador eller lider av tillfälliga funktionsnedsättningar som påverkar deras prestationsförmåga.

Jag anser att kunskap, utbildning och utveckling är viktig för att kunna behandla utefter de mest vetenskapliga, säkra och effektivaste behandlingsmetoderna som finns. De gör att jag regelbundet vidareutbildar mig och går på föreläsningar för att hålla mig uppdaterad. Eftersom utbildning och kunskap är viktigt för mig jobbar jag även extra som lärare på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Nu arbetar jag med Kiropraktik i Stockholm

Den medicinska 5-åriga utbildningen jag har gått är utformad efter svensk hälso- och sjukvårdsstandard. Som primärvårdgivare tillsammans med mina erfarenheter garanterar jag ett tryggt, säkert och korrekt omhändertagande.
Lider du av stelhet, smärta, värk eller har någon idrottsskada som påverkar din prestationsförmåga, boka en tid hos mig så utför jag en individuellt anpassad behandling utifrån dina behov och önskemål!

Välkommen!

Patrik Ström
Leg. kiropraktor
Auktoriserad av FootBalance Medical

Sabbatsbergs ryggcentrum
Dalagatan 9B
113 61 Stockholm
08-690 53 50
patrik.strom@ryggcentrum.se

Boka behandling online

 

Avbokning ska ske 24h innan bokad tid. Avbokning mindre  än 24h innan behandling debiteras 300 kr. Uteblivet besök debiteras fullt pris.

Kiropraktik i Stockholm - Patrik ström

Behandlingstekniker kiropraktorn använder

•HVLA-manipulation
•Medicinsk massage
•Deaktivering av triggerpunkter
•Stretch
•Aktivering av inhiberad muskulatur
•Rehab och träningsråd

Vad är HVLA manipulation?

HVLA-manipulation är den vanligaste tekniken kiropraktorer använder. Det är en ledmanipulation med hög hastighet och låg amplitud. Den utförs med kontrollerad hastighet, rörelse och kraft för att öka rörligheten i en rörelseinskränkt led. Detta leder i sin tur till förändrat rörelsemönster och minskad smärta.

Vad behandlar Kiropraktorn?

Jag specialiserad på att behandla besvär eller skador som orsakas av störningar i leder, muskler och nervsystem. Det gör att vanliga orsaker till att besöka mig kan vara:
•Huvudvärk
•Idrottsskador
•Ischias
•Stelhet, smärta och värk från nacke, axlar, armbåge, hand, rygg, bäcken, höft, knä och fötter
•Andra smärttillstånd i rörelseapparaten.

Vill du veta mer om kiropraktik besök vårdguiden genom att klicka här 

Vill du veta mer om Kiropraktorutbildningen besök Skandinaviska kiropraktorhögskolan genom att klicka här