Naprapati och Kiropraktik

Naprapatisk behandling, kiropraktisk behandling, ortopedisk manuell terapi och ortopedisk medicin är gamla behandlingsformer som går att spåra så långt tillbaka som till Hippokrates även om dessa behandlingar daterades först i slutet av 1800 talet. Mycket har hänt sedan dess i olika högskolorna men utbildningarna är snarlika. Syftet är att återskapa den neuromuskulära ledmekaniken och att återfå god funktion.

Idag är utbildningen till naprapat i Sverige , en 5 årig medicinsk heltidsutbildning. Efter de 4 åren genomför naprapater ytterligare ett års praktik, varav 9 månader hos en legitimerad naprapat och 3 månader inom den offentliga hälso- och sjukvården, för att sedan erhålla sin legitimation som naprapat och primärvårdgivare inom svensk hälso- och sjukvård.

Hos en legitimerad naprapat är du i trygga händer och en naprapat arbetar alltid efter den biopsykosociala modellen och ser alltid till hela patienten och patientens situation.

 

 

Avbokningspolicy: 24 timmar innan, i annat fall debiteras tiden. Tid bokad mindre än 24 timmar innan kan således ej avbokas enligt dessa villkor.

 

 

Läs om våra olika behandlingar

Naprapatbehandling

 

 

Stötvågsbehandling

 

 

Medicinsk Massage

 

 

Medicinsk Laser

 

 

Idrottsskador

 

 

Dry needling

 

 

Försäkringsbolag och Företag

 

 

Ortopediska Medicinska skoinlägg

 

 

Rehabträning och stabilitetsträning

 

 

Avdragsgill och skattefri naprapatbehandling

Hamid Behzadmehr

Jag är expert inom ortopedisk manuell behandling- och medicin samt idrottsskador. I mina behandlingar använder jag primärt mina händer i de olika behandlingsteknikerna.

Vidare använder jag bla. olika mobiliserande tekniker och mjuka/skonsamma manipulationsbehandligar som syftar till att återskapa god funktion i leder, muskler och nervsystemet. Behandlingarna kan vid behov kompletteras med andra åtgärder såsom: rehabmassage, dry needling (vidareutveckling av akupunktur), stretching, ergonomisk rådgivning, rehabträning- och stabiliserande övningar.

Vi på Sabbatsberg Ryggcentrum har ett nära samarbete mellan olika professioner, såsom naprapat och fysioterapeuter/ sjukgymnaster, massageterapeuter och medicinsk fotvårdsspecialist. Vi hjälper dig som söker oss för dina besvär genom ett multimodal omhändertagande där vi tillsammans genom samråd och en individanpassad behandlingsplan identifierar och eliminerar orsaken till dina besvär.

Hamid Behzadmehr
Leg. naprapat
Akupunktör, dry needling, PT, rehabmassage
Auktoriserad av FootBalance Medical

Sabbatsbergs ryggcentrum
Dalagatan 9B
113 61 Stockholm

Mobil: 073 652 32 36
Reception: 08 – 690 53 50
hamid@ryggcentrum.se

 

 

Avbokningspolicy: 24 timmar innan, i annat fall debiteras tiden. Tid bokad mindre än 24 timmar innan kan således ej avbokas enligt dessa villkor.

 

 

För mer information om Naprapati

Vårdguiden 1177